Донације ЈП “Регионална депонија” поплављеним подручјима

У сарадњи са Корпорацијом Тигар а.д и Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије ЈП “Регионална санитарна депонија “ донирала је јуче 250 пари гумених чизама вредности 250 000 динара поплавом угроженим подручјима.

ACA_3399_resize

Како је за Пи канал изјавио Зоран Станковић, директор Депоније , ово је друга хуманитарна помоћ коју је ово јавно предузеће донирало. Прва је прошле седмице вредности око 150 000 динара донирана угроженим подручјима у виду хране за децу И бебе ,али И горива. На наше питање да ли током протеклих дана било позива из ових општина за евентуално одлагање отпада из поплављених места, Станковић је рекао да за сада није било оваквих захтева, али И да Пиротска депонија тренутно нема услова какви би требало да буду испуњени приликом одлагања ове врсте отпада.

Што се тиче актуелности у предузећу, јуче је на порталу јавних набавки објављен И јавни тендер за набавку опреме за секундарну сепарацију комуналног отпада што представља први корак у реализацији плана И програма проширења делатности предузећа. Како станковић истиће , за пар дана тендер ће бити објављен И у Службеном гласнику, а након тога И нова јавна набавка за изградњу објекта за секундарну сепарацију отпада.
Очекује се да уговор са набављачем буде потписан до средине јула , а окончање тендерских поступака у септембру. Тиме би са почетком нове године били створени услови за стављање погона за секунадрну сепарацију у функцију.

Извор: ПИ канал

Преведите сајт »