Постројење до краја године

Представници Регионалне санитарне депоније посетили су ових дана Предузеће “Банкпро” из Београда у чијим погонима се производи систем за секундарну сепарацију отпада који ће бити постављен на нашој Депонији. Већи део опреме, негде око 70 одсто, је завршен, каже директор Зоран Станковић и напомиње да је практично преостао још онај део који се односи на монтажу постројења што ће бити одрадјено на самој Депонији.

ACA_3402_resize– По добијању локацијске дозволе, биће расписан тендер за изградњу објекта за само постројење. Укупна вредност пројекта је око 300.000 евра и финансира се средствима Депоније. Очекујемо да цео пројекат до краја године буде завршен у потпуности. За додатну опрему конкурисали смо код Министарства пољопривреде, и то за набавку специјалног возила, посебне линије за третман ПЕТ амбалаже и опреме за специјализовану лабораторију, каже Станковић.

Станковић напомиње да се ових дана на Депонију довозе много мање количине отпада са подручја свих општина, што је у овом периоду и очекивано.

Извор: Плус радио

Преведите сајт »