Регионална депонија реализује важан пројекат у сарадњи са Републиком Бугарском

Данас је у Конзулату Републике Бугарске у Нишу потписан уговор о реализацији важног пројекта у оквиру Програма “Бугарска – Сарадња за могући развој” који за циљ има решавање свих еколошких проблема које има наш град. Уговор је, са конзулом Бугарске у Нишу господином Едвином Сугаревим, потписао директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов. Како је након потписивања важног уговора новинарима казао директор Иванов, реч је о веома важном пројекту који ће омогућити примену европског законодавства када је реч о управљању комуналним отпадом и у области заштите воде. 

-Тај пројекат је врло значајан, вредност тог пројекта је врло значајна. Захваљујући доброј комуникацији градоначелника Пирота мр Владана Васића са амбасадором Бугарске у Београду, ми смо постали део тог Програма и сигуран сам да ћемо пројекат успешно реализовати у наредних годину дана-казао је директор Иванов. Вредност пројекта је 36.000 евра, а новац је обезбеђен преко Министарства спољних послова Републике Бугарске.

Осим Пирота, на територији Пиротског округа из истог програма одобрен је пројекат и општини Димитровград. Реч је о пројекту реконструкције Дома културе вредности око 150.000 евра.

Потписивању неколико уговора у Конзулату Бугарске у Нишу са градовима Пирот, Ниш, Босилеград, Димитровград присуствовао је и амбасадор Бугарске у Србији Радко Влајков.

Едвин Шугарев, конзул Републике Бугарске у Нишу казао је након потписивања да су из поменутог Програма Републике Бугарске, само на делу Србије кога својим функционисањем покрива Конзулат у Нишу, одобрено пет пројеката, док је на нивоу целе Србије одобрено далеко више пројеката. Вредност пет пројеката је око 190.000 евра.
-Реч је о пројектима који за циљ имају помоћ невладиним организацијама, побољшање еколошке слике, као што је случај са пројектом из Пирота, на кога сам посебно поносан, у Димитровграду ће се реконструисати доградња Дома културе, где наступа позориште “Христо Ботев” и одвијају сва културна дешавања. Финансираће се и два пројекта у Босилеграду-казао је Шугарев новинарима.

Преведите сајт »