Регионална депонија на величанствен начин обележила Светски дан заштите животне средине – 5. јун

Данас су на пригодној свечаности поводом обележавања 5. јуна – Светског дана заштите животне средине, додељене награде младим еколозима из целог Пиротског округа који су доставили најуспешније радове на конкурсима Регионалне депоније Пирот који су за циљ имали повећање свести међу младим нараштајима о значају очувања животне средине, рециклажи и генерално формирању еколошког начина размишљања међу младим нараштајима.

Присутне је у име Градске управе поздравио Нинослав Ћирић, градски већник. Он је позвао малишане да након ове манифестације сви оду на Кеј, с обзиром да локална самоуправа ове године обележава 95. година од почетка изградње Кеја.

Директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов казао је да је срећан због огромног одзива на конкурсу који се тиче заштите животне средине.

-Надамо се да ћемо наредне године овај дан обележити још спектакуларније. Мислим да Пирот и Градска управа воде рачуна о животној средини. Хоћу да искажем захвалност сарадницима који су радили на реализацији овог пројекта, свим директорима школа које су учествовале у целој овој причи, члановима жирија, госпођи Марији Николић која дуго година ради на пројектима заштите животне средине па нам је њено искуство пуно значило. Такође, Дому културе хвала, а посебно запосленима у Депонији, Маји Антић, која је месец дана радила на пројекту, а следеће године укључићемо и Предшколску установу  и све средње школе како би 5. јун – Светски дан заштите животне средине био посебан датум у Пироту и како би се и млади и стари  још више посветили очувању животне средине-казао је директор Иванов.

Преведите сајт »