Амбасадорка Словачке посетила Регионалну депонију Пирот

Амбасадорка Словачке у Србији Дагмар Репчекова посетила је данас и Регионалну депонију Пирот, где је Влада Словачке помогла набавку модерне аутоматске метеоролошке станице чија је вредност 25.000 евра.

Амбасадорка  Репчекова је казала да је веома задовољна оним што је видела у Пироту и додала да овако модерном депонијом где се строго води рачуна о заштити животне средине не могу да се похвале чак ни неке чланице ЕУ.

Директор Регионалне депоније Небојша Иванов казао је да је захваљујући помоћи Владе Словачке реализован веома важан пројекат постављања аутоматске метеоролошке станице који има велики значај не само за Регионалну депонију већ и за локалну заједницу.-Тај пројекат је врло значајан за нас, између осталог и због тога што нам “отвара врата” за даљу сарадњу са Републиком Словачком од које пуно тога имамо да научимо. Уговорили смо да нас у наредном периоду посете важне словачке фирме које се баве нашом делатношћу а које би могле да нам помогну да успешно реализујемо нове важне пројекте-казао је директор Иванов.

Амбасадорка Репчекова казала је након разговора са руководством Регионалне депоније и посете овом комплексном систему да је данас посетила веома модерну институцију.-Када сам видела да имате постројење које мери квалитет подземних вода било ми је јасно да се овде размишља на начин како се не размишља и не ради чак и у неким земљама ЕУ. Размишља се и о центру за рециклажу, проширењу депоније и другим пројектима који представљају будућност-казала је амбасадорка Репчекова.

Преведите сајт »