Амбасадор Чешке у посети Регионалној депонији, разговарало се о пројектима, сарадњи…

Амбасадор Чешке посетио је и Регионалну депонију Пирот где је разговарао са директором Небојшом Ивановим. Директор Иванов казао је да је било речи и о могућности да Пирот добије аутоматску станицу за мерење квалитета ваздуха која би много значила нашем граду и свим грађанима, али и о бројним другим пројектима и могућностима за сарадњу.

-Ја се радујем што смо данас имали могућност да амбасадора Републике Чешке упознамо са оним што радимо, са конктретним пројектима које смо реализовали или планирамо да реализујемо у наредном периоду. Као и прошле недеље када нас је посетила амбасадорка Словачке, и сада смо разговарали о сарадњи и конкретним пројектима, тачније, покушавамо да нађемо могућност да након аутоматске метеоролошке станице која је инсталирана овде на Регионалној депонији а донација је Републике Словачке, кроз сарадњу са Републиком Чешком успемо да обезбедимо нашем граду и једну аутоматску станицу за мерење квалитета ваздуха, а посебно са могућношћу мерења ПМ честица. То би било врло значајно за наш град, за све грађане-казао је директор Иванов и додао да је пуно речи било и о размени знања, односно могућности да се искуства Чешке у разним областима примене и овде.

Амбасадор Кухта казао је да Чешка има свежа искуства када је реч о процесу уласка у ЕУ и да ће сва драгоцена искуства радо пренети Србији.

-Овде у Пироту је један добар пример, град воде људи који су велики ентузијасти, градоначелник је направио добре услове за стране улагаче, направио је Слободну зону, али да такође жели да има не само радна места већ и добре услове за живот, за децу, за породице, да депонија не прави штету на околину, већ супротно. Врло сретан сам да сам могао лично посетити и видети и сигурно ово није задњи пут да сам у Пироту-поручио је амбасадор Кухта.

Преведите сајт »