Акција БЕСПЛАТНОГ одношења кабастог смећа из домаћинстава “Очисти свој дом – избаци све што ти смета”

Регионална депонија Пирот од понедељка 26. априла почиње акцију бесплатног одношења кабастог смећа из пиротских домаћинстава под називом “Очисти свој дом – избаци све што ти смета”. У оквиру ове акције биће омогућено, по распореду који објављујемо у видео прилогу, изношење смећа из домаћинстава. Одношење кабастог смећа биће организовано по зонама, а у понељак ће акција почети у Козарачкој улици-кажу за Пиротске вести у Регионалној депонији Пирот.

 

Бранка Тошић, пројект менаџер каже да је ова акција део кампање “Рециклирајмо за Пирот”.

-Акција почиње 26. априла и до 29. априла биће спроведена у Козарачкој и бочним улицама. Грађани који живе у индивидуалним домаћинствима моћи ће да отпад одложе испред својих дворишта а наши суграђани који живе у стамбеним зградама отпад могу одложити поред контејнера. Отпад који ће бити обухваћен овом акцијом јесте папир, картон, метални амбалажни отпад, пластика, отпадне гуме, одећа, текстил, стари намештај, старе уређаје, стару столарију. Сви наши грађани који се укључе у ову акцију добиће цегер на поклон – знак еколошки одговорног грађанина. У току ове недеље делићемо флајере како би грађане упознали са акцијом-каже Тошићева, пројект менаџер у Регионалној депонији Пирот.

По речима руководиоца Рециклажног центра који послује у оквиру Регионалне депоније Пирот Слободана Јовановића, у реализацији акције учествоваће и представници Ромског рециклажног центра Амала 1, уз помоћ Комуналца.

-Град је подељен на зоне, а прва зона ће бити Козарачка улица од бензинске пумпе па све до гробља. Та деоница биће рађена четири дана, а наредних дана делићемо флајере како би грађани били благовремено упознати са целом акцијом-каже Јовановић.

Преведите сајт »