И млади пиротски спортисти прикључују се великој акцији Регионалне депоније Пирот – прикупљаће ПЕТ амбалажу која ће се слати на рециклажу

Данас је председник Спортског удружења “Победник” др Немања Цветковић потписао уговор о сарадњи са директором ЈКП “Регионална депонија Пирот” Небојшом Ивановим. Циљ ове иницијативе је да се млади пиротски спортисти укључе у велики пројекат рециклаже и прикупљања ПЕТ амбалаже, а са крајњим циљем да на улицама Пирота не буде ни једне пластичне флаше.


Циљ сарадње је ширење свести и едукација деце о значају очувања животне средине и прикупљање рециклажног материјала у трајању од месец дана. Рециклажни материјал биће одлаган у посебном кавезу који ће допремити челници депоније.
,,Радујемо се потписаној сарадњи. То говори да у нашем граду постоје друштвено одговорне фирме и предузећа која су препознала значај стицања здравих навика деце од најранијег узраста”, истакао је др Немања Цветковиц.
,,Награда деци за прикупљен материјал, труд и као мотивација за даља учешца бице једнодневни излет до Села Дојкинци. У наредном периоду планирамо да проширимо сарадњу и децу мотивишемо кроз едукативне радионице, упознамо их са значајем очувања зивотне средине и на тај начин утичемо на њихову еколошку свест”, кажу из Регионалне депоније.

Преведите сајт »