Одличан одзив грађана акцији “Очисти свој дом-избаци све што ти смета”

ЈКП „Регионална депонија Пирот“ 26. априла почела је акцију бесплатног одношења отпада из домаћинстава. Акција је организована у склопу кампање „Рециклирајмо за Пирот“. Реализује се тако што грађани непотребне ствари одлажу испред својих дворишта, или поред контејнера, одакле их екипа Депоније уклања. Отпад који је до сада прикупљен у већој мери подразумева кабасти отпад – стари намештај, старе уређаје, стару столарију, затим стаклену и пластичну амбалажу, картон, стари папир, отпадне гуме, одећу, текстил.

“Прошле недеље акција је реализована у насељу Барје у улицама – Стевана Сремца, Лава Толстоја, Јеврејској, Вука Пантелића, Драгољуба Миленковића, Хајдук Вељка и бочним улицама. Том приликом подељени су флајери и цегери, а грађани су обавештени када и у ком термину ће екипе Депоније бити на њиховој адреси, и мислим да ће ова акција добити још више на значају у наредном периоду. Одзив грађана је одличан, веома смо задовољни што су се грађани прикључили и што су на позитиван начин препознали сврху ове акције” – каже Бранислава Тошић, менаџер пројекта.

Акција ће бити реализована на крају месеца, односно, од 24. априла. Наредна зона за прикупљање кабастог отпада је насеље Танаско Рајић. Такође, гарађани ће добити флајере и информацију у ком термину ће екипе бити на њиховој адреси.

Преведите сајт »