Уручењем награда завршен “Литерарни и креативни еко конкурс”, још један корак ка бољем односу према животној средини


На Регионалној депонији Пирот одржана је завршна свечаност поводом реализације наградног Литерарног и креативног еко конкурса. И ове године био је намењен деци предшколског узраста са територије Пиротског округа и ученицима основних школа. Пристигао је велики број радова, изабрани су најбољи, а рангирани су у три категодије. Регионална депонија обезбедила је дипломе, али и новчане награде. Четврте године заредом конкурс се организује у сусрет Светском дану заштите животне средине и анимира велики број деце подижући на такав начин свест о значају чувања природе.

Директор Регионалне депоније Пирот, Небојша Иванов, поздравио је учеснике конкурса и њихове васпитаче и наставнике, као и све присутне на завршној свечаности.

“Ова манифестација коју организујемо поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, постала је традиција, с обзиром да је четврти пут организујемо. Наша мотивација је када видимо најмлађе да су срећни и радосни и да у њима препознајемо партнере на заштити животне средине. Захваљујем се и учитељима и васпитачима, директорима претшколских установа и основних школа који су се максимално ангажовали да ова наша активност, која је под патронатом града Пирота, постане традиција. За све нас заштита животне средине је не само битна, већ кључна. Можемо имати све остало, добру учионицу, лап топ и компјутер, али ако немамо чист ваздух, чисто земљиште и воду нећемо имати ништа”- изјавио је, поред осталог, Иванов.

Помоћница градоначелника Пирота, Милица Голубовић, честитала је свим учесницима конкурса и захвалила њиховим васпитачима и учитељима који их од најранијег доба уче шта је заштита животне средине.

“Регионална депонија Пирот успешно реализује овај конкурс и то се показало јако добро, јер има много учесника и много радова. Велике честитке свима који су награђени, али и онима који су учествовали. Регионална депонија, на челу са директором и његовом тимом, показала је још једном да је изузетно одговорно Јавно предузеће и честитам им на одличној организацији. Ово је већ постала традиционална манифестација која ће у наредним годинама бити још већа и боља.”- рекла је Голубовићева.

На конкурсу су биле три категорије за доделу награда. У оквиру прве категорије награђивана су деца претшколских установа о теми “Рециклирам, природу бирам”, друга категорија – “Мали еко репортери” која је обухватила ученике млађих разреда основних школа и трећа категорија за старије основце под називом “Не бацај смеће природа те волети неће”. Награде је уручила, помоћница градоначелника, Милица Голубовић.

Трећу награду у првој категорији освојила су деца вртића “Црвенкапа” из Пирота за рад “Глобус света”, другу награду освојио је вртић “Бамби” из Пирота за “Еко воз”, а прва награда за “Еко кутак” припала је вртићу “Пчелица” ПУ “8. септембар” из Димитровграда.

У другој категорији – “Мали еко репортери” ,за млађе основце, трећу награду освојио је Никола Станковић ученик ОШ “Младост” из Великог Боњинца. Друго место освојиле су Леа Тричков и Ђина Петров из ОШ “Христо Ботев” из Димитровграда и прву награду освојио је Огњен Ћирић из ОШ “Свети Сава” из Пирота.

У трећој категорији Анђелија Јовановић ученица осмог разреда ОШ “Љупче Шпанац” из Беле Паланке освојила је трећу награду. Друга награда за литерарни рад припала је Ањи Васић ученици седмог разреда ОШ “8. септембар” из Пирота и прво место припало је Данијелу Атанасову Неђину ученику осмог разреда ОШ “Деспот Стефан Лазаревић” из Бабушнице.

Оно што је свакако добро јесте да је постојало велико интересовање деце за овај конкурс, а да су у активностима деца имала највећу подршку својих васпитача и учитеља, али и родитеља изјавила је, васпитачица ПУ “8. септембар” из Димитровграда, Драгана Иванов.

Преведите сајт »