Колегијум директора јавних предузећа одржан у Регионалној депонији Пирот

-Уобичајена пракса годинама уназад је да уторком имамо колегијум са директорима јавних предузећа. У последњих неколико колегијума укључили смо и новог начелника Градске управе. Ови колегијуми служе да направимо пресек у последњих годину дана, да направимо планове за наредну недељу али и да направимо координацију измедју јавних предузећа када је реч о реализацији инвестиција, с обзиром да су надлежности предузећа испреплетане па је важно да се инвестиције реализују координано-казао је градоначелник Васић.

Директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов истакао је да се завршава друга фаза линије за секундарну сепарацију отпада.

-У току је припрема и очекује се расписивање јавне набавке за трећу фазу, чија је предрачуна вредност 130 милиона са ПДВ-ом и наша обавеза је да до 31.12. 2021. пустимо у пробни рад линију за секундарну сепарацију.За нас је значајно и да врло интензивно радимо на реализацији пројекта “Рециклирајмо за Пирот”, радимо ПЕТ амбалажу, припремамо и рециклажу картонске амбалаже, партнери смо и на пројекту замене јавне расвете, примамо старе светиљке, рециклирају се, тако да је и то добар пример. Такође, ми третирамо сав отпад који настаје реконструкцијом Опште болнице, ми га примамо, рециклирамо и имамо обавезу да од прихода остварених на тај начин у договору са руководством болнице донирамо апарат који је неопходан за функционисање болнице, а који тренутно недостаје-казао је директор Иванов.

Преведите сајт »