НАЛЕД уручио признање новинарки ТВ Пирот Вањи Мијалков


Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) доделила је признање за професионално извештавање и јачање свести о значају заштите животне средине у категорији – новинар локалног медија, новинарки Регионалне телевизије Пирот, Вањи Мијалков. Наиме, НАЛЕД је доделом награда и признања завршио наградни новинарски конкурс који је имао за циљ унапређење информисаности и едукацију грађана о одговорном управљању токовима отпада од хране и рециклажи стаклене амбалаже.

Новинарка Регионалне телевизије Пирот, Вања Мијалков, захвалила је организаторима на прилици да се и на овакав начин чује њен извештај из области заштите животне средине и маханизмима који ову област штите и унапређују.

“Овакви конкурси су прилика да истражујемо ,да не указујемо само на проблеме, већ прикажемо примере добре праксе и делујемо афирмативно. Хвала ЈКП “Регионална Депонија Пирот” које од свог оснивања улаже много напора и средстава у очување животне средине. НАЛЕД је увек био покретач, спрега и иницијатор стварања доброг пословног окружења, веза локалних самоуправа и предузетника и један од најважнијих актера у реформи друштва у којем живимо. Хвала локалној самоуправи града Пирота и градоначелнику, Владану Васићу, дугогодишњем члану УО НАЛЕД-а, због оживљавања, некада општине Пирот, данас града. Надам се даљој сарањи локалне самоуправе, НАЛЕД-а, Регионалне деоније Пирот и Регионалне Телевизије Пирот” – казала је Вања Мијалков.

Она је захвалила свим сарадницима на реализацији свог истраживачког рада, а посебно Бранислави Тошић из Регионалне депоније Пирот.

Преведите сајт »