Регионална депонија Пирот: Планирају да ове године прикупе и склоне са улица 80 тона пластичног отпада од ПЕТ амбалаже

Запослени у ЈКП Регионална депонија Пирот почели су са постављањем жичаних контејнера за ПЕТ амбалажу по селима у околини Пирота, тачније на Кружном путу. Данас су постављени контејнери најпре у селу Крупац, а затим и у околним селима.

Слободан Јовановић, руководилац Рециклажног центра РД Пирот казао је да је широм града и околним излетиштима постављено близу 270 кавеза за ПЕТ амбалажу. Током 2020. и 2021. године ми смо рециклерима предали готово 80 тона пластичне амбалаже, ове године нам је циљ да имамо 80 тона прикупљене пет амбалаже и ми смо на путу да тај циљ остваримо. Важно је рећи да осим града, мрежом рециклажних контејнера покривена су и сва излетиша у околини-казао је Јовановић.

Марко Златковић, из Регионалне депоније Пирот казао је да акција РДП са постављањем рециклажних контејнера у граду и селима наилази на одличан одзив грађана.

-У сарадњи са Градском управом смо поставили на територији Града преко 250 жичаних кавеза, грађани пуне кавезе ми редовно празнимо и сва та амбалажа не завршава на депонији, већ на линији за секундарну сепарацију, где се балира и даље предаје у рециклажни центар. Данас крећемо од Крупца, где постављамо 15 рециклажних кавеза, следе и остала села Темска, Пољска Ржана, Гњилан и многа друга села-казао је Златковић.

 

Председник МЗ Крупац Небојша Костић поздравио је акцију Регионалне депоније Пирот.

-Сматрамо да је ово добра акција и подржавамо све што је добро за село и мештане нашег села-казао је Костић.

Преведите сајт »