Зелена недеља ЕУ обележена и у Пироту

Зелена недеља ЕУ обележава се и у Пироту, а тим поводом, данас је на Регионалној депонији Пирот, по многима најсавременијем оваквом постројењу у Србији, уз присуство представника све четири општине Пиротског округа, као и малишана и деце из основних и средњих школа Пиротског округа, организована свечаност како би се промовисао приоритет очувања здраве животне средине и селекција отпада.

Директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов, уз подсећање да је Регионална депонија Пирот најсавременија у земљи, а да је Град Пирот лидер када је реч о стремљењима ка очувању здраве животне средине путем система за примарну и секундарну селекцију отпада, који су већ заживели, казао је да је циљ промоција једино прихватљивог начина и третмана отпадом, како се то ради у ЕУ.

-ЕУ је лидер у управљању отпадом у свету, ЕУ има најсложенију законску регулативу која регулише ову област, а Пирот је лидер у управљању отпадом на територији Србије имајући у виду реализацију великог броја пројеката који се тичу ове области-поручио је директор Иванов.

 

 

Председница Градске скупштине Милена Димитријевић казала је на отварању ове свечаности да је циљ да се представе резултати бројних пројеката који су покренути у Пироту.

-Примарна селекција отпада у Пироту је лепо заживела, наши суграђани су прихватили ту новину и о томе сведоче подаци о количини отпада који се на овај начин третира. Резултати су такви да казују да смо и по томе најбољи у Србији-казала је председница Димитријевић.

Преведите сајт »