Очисти свој дом, избаци све што ти смета!

  Преко кол центра Регионалне депоније свакодневно се евидентирају пријаве грађана који желе да избаце беспотребне ствари. По позиву грађана у року од 24 сата радници Депоније прикупљају кабасти и сав други отпад, осим грађевинског и зеленог отпада, и то потпуно бесплатно.

  Од 6. марта до 30 априла, 35 грађана позвало је кол центар а прикупљено је око 20 тона кабастог отпада односно око 200 кубика. Најчешће се избцује стари намештај, теписи, дотрајала бела техника али и још много тога што нема употребну вредност и смета у домаћинству. Од почетка акције отпад је прикупљен и у 5 месних заједница, Блату, Крупцу, Пољској Ржани, Барје Чифлику и Гњилану, где је радницима Регионалне депоније предато 12 тона отпада.

  “Ми селектујемо тај отпад, одвајамо, рециклирамо и све што има употребну вредност иде за рециклажну индустрију, оно што нема употребну вредност завршава на телу депоније. Из ових акција је прикупљено око 32 тоне отпада или преко 300 метара кубних. Кол центар наставља своју активност јер су овакве акције веома значајне. Један од бенефита ове акције је што би сав овај отпад завршио поред Нишаве, Бистрице или у неком јарку. Ако нема институције која о томе брине људи би негде избацили овај отпад свакако. Не угрожавамо животну средину а уједно на овај начин се извлачи и финансијска корист која покрива трошкове које имамо у спровођењу ових акција” – каже, Небојша Иванов, директор ЈКП Регионална депонија.

  Директор ЈКП Регионална депонија позвао је и правна лица да се прикључе акцији како би се прикупиле што веће количине отпада али и грађане да користе могућност да се потпуно бесплатно реше беспотребних ствари у својим домовима. “Ово је јединствен пример у Србији да током целе године грађани могу да најаве избацивање смећа а да екипе Депоније у року од 24 сата изађу на терен. У плану је да ове активности буду проширене и на остале општине Пиротског округа” – каже Иванов.

  Акције се већ од наредног петка настављају у Расници, Извору и другим селима.

  Преведите сајт »