Инвестиције од 33.5 милиона динара

Регинална санитарна депонија ове године инвестираће 33,5 милиона динара, чиме ће практично постати фабрика за прераду отпада. За нова постројења која ће сортирати отпад, планиран је 21 милион, а 12, 5 милиона биће уложено у објекте. Међу прерађевинама, односно готовим производима биће и гориво за цементаре.

zoran-satnkovic-direktor-sanitarne-deponije

Према речима директора Зорана Станковића, Депонија је лане остварила око 80 милиона добити, што омогућава поменуте инвестиције.

-Ово су два најзначајнија пројекта за које је окончана тенредска процедура без икаквих проблема. Постројења која пристижу омогућиће такозвану примарну сепарацију, односно разврставање пластике, стакла, дрвета, метала. Другим речима , након оваквог сотрирања врло мало отпада ће остати за депоновање, што ће значајно продужити век депоније.

sanitarna-deponija

Посебно је значајно и то што ће пластично отпад бити на вишем степену прераде, чиме му се повећава цена на тржишту-каже Станковић, додајући да ће Депонију помоћи и Министарство пољопривреде са 8 милиона динара за куповину виљушкара и специјализованих машина, као и Министарство грађевине које ће ажурирати добијање дозволе за објекте.

Izvor: pirotskevesti.rs

Преведите сајт »