Почела монтажа најсавременије Аутоматске метеоролошке станице

У Регионалној депонији Пирот почело је инсталирање најсавременије аутоматске метеоролошке станице која ће, када цео овај комплексни систем буде заживео, омогућити и да се Пирот нађе на мапи Републичког хидрометеоролошког завода.

Овај систем ће од великог значаја пре свега Регионалној депонији Пирота која ће моћи још прецизније да прати све параметре који се тичу метеоролошке ситуације. Набавку овог комплексног система омогућила је Амбасада Републике Словачке у Србији.

-Тренутно се монтирају сензори који ће пратити све метеоролошке параметре на самој локацији Регионалне депоније Пирот. Поред монтирања сензора у току дана ће се извршити и техничка проба па ће се у Центру за мониторинг по први пут очитати подаци из Пирота а касније ће ови подаци бити део система РХМЗ где ће грађани Пирота моћи да прате временске услове на територији самог града. Регионална депонија ће имати јасну слику о количинама падавина, испарљивости, брзини ветра, температуру па ће се у сваком тренутку ти параметри пратити неупоредиво квалитетније него што је то случај био до сада-казао је Ненад Ђорђевић, извршни директор за Технички сектор Регионалне депоније Пирот.

Преведите сајт »