Стручњаци за заштиту животне средине из целе земље посетили Регионалну депонију Пирот

У посети Регионалној депонији Пирот данас борави група од тридесетак стручњака за заштиту животне средине из целе земље. Један од водећих стручњака из ове области Милован Ракијаш, из Удружења “Кластер комора за заштиту животне средине” казао је да је Регионална депонија Пирот једна од најбољих и најсавременијих депонија у Србији.

-Овде се прате подземне воде, површинске, врши се онлајн мониторинг на најсавременији и најмодернији начин, постоји најсавременија метеоролошка станица. Ја сам обишао много депонија, али ово је једна од најбољих и ја желим да похвалим директора Иванова који са својим сарадницима ради са пуно ентузијазма по свим светским и европским регулативама када је о очувању животне средине реч-казао је Ракијаш.

У организацији Кластер Коморе за заштиту животне средине одржано је претходних дана саветовање о заштити животне средине где је рад Регионалне депоније Пирот презентовао технички директор Ненад Ђорђевић.

-Међународно саветовање одржано је у Нишу а тема је била заштита ваздуха, заштита животне средине и комунални неопасни отпад. Ми смо презентовали тему која се тиче анализе стања заштита животне средине у зони Регионалне депоније Пирот-казао је Ђорђевић.

Преведите сајт »