Регионална депонија Пирот и СЕКОПАК потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи

Директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов и директорка компаније СЕКОПАК потписали су уговор о пословно – техничкој сарадњи који се тиче примарне селекције отпада у Пироту.

По речима Виолете Белановић Кокер, директорке компаније СЕКОПАК, овај уговор ће допринети унапређењу примарне селекције отпада у Пироту и едукацији становништва како се користе посуде које ћемо поставити у наредном периоду. Са Депонијом из Пирота смо већ сарађивали на неким пројектима, али са овим уговором крећемо у дубљу сарадњу како би се примарна селекција отпада подигна на значајно виши ниво-казала је директорка Белановић.

Директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов казао је да је СЕКОПАК водећи оператер када је реч о управљању амбалажним отпадом у Србији.

 

-То нам отвара нове могућности, а све се некако логично ослања на велике напоре и бројне пројекте које смо реализовали као неку врсту припреме за оно што нам следи, а на чему задјено радимо и са Градском управом Пирот пре свега, али и са државом Србијом, ЕУ и другим заинтересованим странама. Свима нама је циљ и визија којој стремимо да Пирот буде зелени град, град у коме ће у пуној снази заживети концепт циркуларне економије, да не завршава сво смеће на депонију, већ да се што је могуће већи део смећа рециклира у капацитетима које градимо и градићемо-казао је директор Иванов.

Преведите сајт »