Бајкери и екологија – Мото скуп у Дојкинцима имао и еколошку конотацију


Протеклог викенда у Дојкинцима је одржан Мото скуп у организацији клуба Роллинг Wхеелс, а оно што је специфично за овај скуп јесте да је захваљујући Регионалној депонији Пирот важан сегмент целог скупа, с обзиром да је он одржан на територији Парка природе Стара планина, била екологија.

Протеклог викенда представници ЈКП “Регионална депонија Пирот” присуствовали су мото скупу у Дојкинцима где су разговарали са представницима мото клуба Роллинг Wхеелс из Пирота и бајкерима из иностранства о важности постављених канти за рециклажу.

“Као што смо и најавили протеклог месеца у сарадњи са водећим оператером за рециклажу “Секопак”, обезбедјене су кесе и канте за одлагање пластичне амбалаже на мото скупу. Тим поводом разговарали смо са домаћинима и гостима скупа о значају постављених канти и о искуствима у другим земљама по питању одвојеног сакупљања отпада. Јако је битна еколошка свест и однос људи према природи, тако да је ово одличан пример добре праксе за све наредне манифестације. С обзиром да је скуп одржан у Парку природе, циљ је био да ниједна пластична флаша, лименка не заврши у реци или на било ком другом месту у природи.”- каже пројект менаџер у Регионалној депонији Пирот Бранислава Тошић.

Преведите сајт »