Депонија добила решење о дозволи за одлагање неопасног отпада-Видео

Извор: ТВ Пи канал

Министарство пољопривреде И заштите животне средине крајем протекле седмице издало је решење о дозволи за одлагање неопасног отпада на Регионалној санитарној депонији у Пироту. Како је гостујући у емсији Боје града измедју осталог рекао Зоран Станковић, директор , број регистрованих Депонија са оваквом дозволом у Србији могу се набројати на прстима једне руке, што је од велике важности за цео процес рада с обзиром да је Депонија у Пироту укључена И у екстерне послове где се сервисира одлагање отпада какав је случај са компанијом Тигар Тајерс.
Добијањем решења о дозволи за одлагање неопасног отпада Регионална санитарна депонија Пирот од петак је И званично постала оператер што се тиче управљања неопасним отпадом. Дозвола је издата на одредјено време.

Према Станковићевим речима у току је реализација И једне од већих инвестиција на Депонији-изградња система за секундарну сепарацију отпада. Завршетак радова очекује се до краја године И тада би решење о дозволи за одлагање требало да буде проширено у делу третирања отпада.

Преведите сајт »