“Isuzu” brend predstavio najnoviju liniju automobila u Pirotu u organizaciji JKP Regionalna deponija

U organizaciji JP Regionalna deponija Pirot, kompanije “Trio motors”, generalnog uvoznika “Isuzu” brenda, danas je u kompleksu “Nišavska dolina” organizovana prezentacija najnovijeg programa vozila japanskog proizvođača “Isuzu”. Promociji je osim gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića prisustvovao i prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji Jošifumi Kato. Ambasador Kato istakao je da mu je drago što u Srbiji svoje pogone otvara sve veći broj japanskih kompanija poput Japan tobako internešnel, Panasonica, Jazaka, Micubišija, a mnoge iskazuju interesovanje za investiranje u Srbiji.

 

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov, kazao je da je ovo javno preduzeće već uspostavilo saradnju sa japanskom kompanijom “Isuzu”, čije jedno vozilo je postalo deo voznog parka pirotske firme, i da veruje da je ova manifestacija odlična prilika da Grad Pirot predstavi svoje potencijale ambasadi Japana i u krajnjoj liniji japanski privrednicima, i da saradnja našeg grada sa ambasadom Japana u budućnost bude još bolja. Po rečima direktora Ivanova, raduje ogromno interesovanje za ovom manifestacijom, kojoj prisustvuju direktori brojnih javnih i privatnih kompanija iz celog ovog regiona Srbije.

 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da ambasada Japana mnogo pomaže Srbiji, a kada je reč o Pirotu realizovano je nekoliko projekta poput pomoći Opštoj bolnici, OŠ “8. septembar” i to nisu jedini projekti finansirani od strane Japana. Interesovao se prvi sekretar i o privredni potencijalima, obišli smo i Slobodnu zonu Pirot. Mora se raditi na promociji naših potencijala na sve načine, da li će biti nešto od toga, ili će se završiti na humanitarnoj pomoći, videćemo, ali moramo koristiti činjenicu da sve više japanskih kompanija dolazi u Srbiju i da im se predstavimo u najboljem svetlu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Sekretar Kato kazao je da mnoge japanske kompanije iskazuju interesovanje za investiranjem u Srbiji, s obzirom na pozitivna iskustva kompanija iz Zemlje izlazećeg sunca koje su već investirale ovde poput giganta duvanske industrije JTI, zatim Micubišija i mnogih drugih. Sekretar Kato se zahvalio i kompaniji “Trio motors” na promociji japanskog brenda “Isuzu” u Srbiji, proizvođaču automobila vrhunskog kvaliteta.

Преведите сајт »