Regionalna deponija edukuje đake o reciklaži i značaju primarne selekcije otpada

Regionalna deponija Pirot u parnerstvu sa Udruženjem za zaštitu životne sredine “Stara planina” i Gradom Pirotom povodom Svetskog dana zaštite životne sredine danas je sa mališanima iz OŠ “Vuk Karadžić” organizovala obeležavanje ovog dana uz edukativne igrice o kompostiranju, reciklaži, značaju zaštite i očuvanja životne sredine. 

Referent za zaštitu životne sredine u Regionalnoj deponiji Nenad Đorđević kazao je da je povod za druženje obeležavanje Svetskog dana životne sredine.

-Mališanima smo podelili izuzetno zanimljive edukativne igrice uz pomoć kojih će naučiti šta je primarna selekcija, reciklaža i biodiverzitet. Deca će kroz igru upoznati značaj primarne selekcije, odnosno koji materijali mogu da se izvuku iz otpada, a koji bi se kasnije reciklirali i od njih napravilo nešto-kazao je Đorđević.

Inspektor za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Dragana Ćirić kazala je da je održivi razvoj i buđenje ekološke svetsti jako je važan element borbe za zaštitu životne sredine.

-Nadam se da će deca iz ovog projekta izvući pouku kako treba postupati sa otpadom-kazala je Ćirićeva i dodala da je Gradska uprava prepoznala značaj edukacije mališana o zaštiti životne sredine i podržala ovaj projekat.

Преведите сајт »