Шампионима рециклаже излет на поклон

Протеклог викенда представници ЈКП ” Регионална депонија Пирот” и Спортског удружења “Победник” били су на једнодневном излету у Спортско- рекреативном центру у Дојкинцима. Ово је награда деци од стране ЈКП “Регионална депонија Пирот” за ангажовање и подршку пројекту “Рециклирајмо за Пирот” чији је један од циљева да на улицама града не буде ниједне пластичне флаше.

“Својим трудом дечица су показала колико је значајно и важно бити свестан и одговоран када је у питању заштита животне средине. У временском периоду од месец и по дана напунили су два жичана кавеза пластичном амбалажом. Као награда за прикупљени амбалажни отпад, обезбедили смо деци једнодневни излет до села Дојкинци. Том приликом смо разговарали са њима о рециклажи, значају раздвајања отпада и очувању природе. Јако је битна едукација и ширење еколошке свести јер су деца циљна група која може да допринесе заштити животне средине”, истицу из ЈКП ”Регионална депонија Пирот”.


”Иако је био кишан дан деца су показала да нема препрека прилоком уцења, застите зивотне средине и узивања у природи кроз спорт и игру. Чланови СУ Победник били су врло одговорни и брзо смо сакупили амбалажни отпад. Излетом су презадовољни, било је различитих активности, од едукативних до забавних и спортских. Настављамо даље да се понашамо одговорно према природи, животној средини, својим породицама и себи,” наводи др Немања Цветковић из СУ Победник.

Ово је само почетак сарадње између ЈКП ” Регионална депонија Пирот” и Спортског удружења “Победник”, у наредном периоду планирано је ширење сарадње и даља мотивација деце учимо кроз едукативне радионице.”

Преведите сајт »