Регионална депонија покреће нови циклус великих инвестиција, гради се друго тело, компостана, Центар за употребљиве ствар

Регионална депонија Пирот је лидер у Србији када је реч о систему прикупљања и третмана отпада. Пирот је један од ретких градова где увелико функционише заокружени систем прикупљања отпада, са примарном селекцијом отпада, у домаћинствима, и секундарном, где се отпад разврстава и шаље на рециклажу, казао је директор Регионалне депоније Пирот Небојша Иванов. Данас је Регионалну депонију посетила важна делегација Министарства за заштиту животне средине која се на лицу места упознала са даљим планом развоја овог објекта, јединственом и по томе што се у РДП отпад посматра као ресурс, а не као проблем, што је део филозофије циркуларне економије, која се овде увелико остварује.

Једна од новина на Регионалној депонији Пирот јесте и изградња Центра за употребљиве ствари у оквиру кога би се предмети који још увек могу да се употребљавају, а из неког разлога су завршиле на депонији, попут старог намештаја, кревета, столова, столица, репарирали и нудили купцима по социјалним ценама, каже директор Иванов.

ИМПРЕСИВНЕ БРОЈКЕ: Испоручили 70 тона пластичних флаша, са улица, корита река, излетишта, склоњено 1.4 милиона пластичних флаша

Током 2023. године Регионална депонија Пирот рециклажној индустрији испоручила је 70 тона пластичних флаша, у једној тони има 20.000 флаша па је више од 1.4 милиона комада пластичне амбалаже уместо парад река, излетишта, на улици, завршило на депонији и даље отишло на рециклажу.

Преведите сајт »